Kiltakoti

Päihteetön Kiltakoti on tarkoitettu asunnottomille Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaille; muista kunnista erikseen tehtävän sopimuksen mukaan.

Millaista toimintaa, apua ja ohjausta on saatavana päihdekuntoutujille?

Henkilökunta auttaa ja ohjaa arjenhallinnassa, päihteettömässä elämässä, uusien asioiden opettelussa ja erilaisten viranomaisten kanssa asioimisessa (Kela, sosiaalityö, jne.).

Kiltakodin asunnot ovat yksiöitä ja kahden hengen soluasuntoja, asunnoista löytyy oma suihku ja wc. Yhteisinä tiloina ovat tupa (= yhteistila kokkailuun, syömiseen, pelailuun, yhdessä hengailuun), sauna ja pyykkitupa.

Asuttaessa sitoudutaan päihteettömyyteen, riippuvuussairauden hoitoon, kuntoutussuunnitelman päivitykseen 1 x kk ja yhteisiin sääntöihin (mm. yhteisökokoukset viikoittain, siivousvastuut).

Kiltakodin henkilökunta on paikalla arkisin 8-18.

Mitä Kiltakoti mahdollistaa?

Ihminen saa tukea arkeen, uusia kokemuksia, vertaistukea, apua hankalissa tilanteissa ja avaimet uuteen elämään. Monia auttaa omiin tavoitteisiinsa pyrkimisessä jo tieto siitä, että naapuriasunnoissa on ihmisiä, jotka kipuilevat samojen asioiden kanssa, ja että päihteiden käyttö Kiltakodissa johtaa varsin nopeasti asumisen päättymiseen.

Yhteistyökumppanit:

Miten Kiltakotiin pääsee asumaan?

Asunnon hakeminen Kiltakodista tapahtuu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaalityön kautta. Asuminen sopii niille, jotka ovat sitoutuneet päihteettömyyteen ja ovat jo aloittaneet kuntoutumisen päihdesairaudesta. Ulkopuolisista kunnista voimme ottaa hakijoita heidän oman kuntansa sosiaalityön kanssa tehtävällä erillisellä sopimuksella, joka kattaa palvelumaksun asumisen tuesta, ja vuokravakuuden ellei Kela sitä myönnä. Vuokrasopimus tehdään Vantaan A-killan ja vuokralaisen välillä, ja vuokralainen vastaa vuokrasta itse (palkkatulot, säästöt, Kela).

Huoneet on varusteltu peruskalusteilla. Asukkaiden yhteiskäytössä on siivoustarvikkeet.

korttipeli

Ohjaamme asukkaita tarpeen mukaan kolmannen sektorin toimijoiden luokse, erilaisiin vertaistuellisiin toimintoihin ja ryhmiin sekä sosiaali-, terveys-, päihde- ja mielenterveyden palveluihin. Työtiimissämme on osaamista päihdetyöstä, päihderiippuvuudesta kuntoutumisesta, rikostaustaisten asiakkaiden kanssa työskentelystä, desistanssista ja vankiloista niin koulutuksen, työkokemuksen kuin oman kokemuksenkin kautta.

Vantaan A-killan muut toiminnat (päiväkeskukset Villa Grönberg ja Löydöstupa) ovat luonnollisesti myös asukkaiden käytettävissä.

Yhteystiedot:

Kiltakoti
Sydäntie 4
01400 Vantaa

Kati Skyttä, vastaava asumispalveluohjaaja (sijaisuus 29.2.2024 saakka)
+358 40 750 7331

Kirsi Kivimäki, asumispalveluohjaaja
+358 45 139 4855

Iina Hirvonen, asumispalveluohjaaja
+358 50 301 2007

Sähköposti:
kiltakoti@vantaan-a-kilta.fi

a-kilta-logo

Villa Grönberg, Römperi

Jokiniemenkatu 9
01370 Vantaa
avoinna ma-pe klo 8-16

Löydöstupa

Löydöstie 4 D
01600 Vantaa
Avoinna ti, ke ja to klo 9-15
(muina aikoina satunnaisesti vapaaehtoisvoimin)

STEA+logo
vantaa-logo